جمبري بالثوم والصلصةالجمبري بالثوم والكاري من أشهى الأطباق الهندية وأسهلها والذي يمكن تقديمه مع خبز النان الطازج أو الأرز البسمتي الأبيض
المقادير
ملعقتان كبيرتان زيت زيتون
كيلو جمبري
ملعقة كبيرة خل
ملعقة صغيرة معجون ثوم
ملعقة كبيرة معجون طماطم
ملعقتان صغيرتان معجون كاري حار
ثلاثة أرباع كوب دقيق حمص
ربع كوب دقيق عادي
بيضتان.
ثمانية أو عشرة فصوص ثوم
نصف حزمة بصل أخضر
طريقة التحضير
قشري الجمبري ونظفيه ثم اغسليه جيدا وتبليه بالملح والخل ومعجون الثومسخني الزيت. أضيفي الثوم المقطع ناعماً، معجون الطماطم، نصف كوب ماء، ملح ومعجون الكاري الحار. اغلي المحتويات برفق لمدة 10 دقائق.
اصنعي عجيناً من ملعقتين كبيرتين من دقيق الذرة، قليل من الماء. ثم قلبي الخليط في صلصة الثوم والطماطم لتصبح سميكة.
اصنعي خليطا من دقيق الذرة، الدقيق المكرر، بيضتين وملح (يضبط مقداره حسب الطعم).
اغمسي الجمبري في خليط البيض والدقيق. اقلي الجمبري قلياً شديداً في الزيت الساخن. أضيفي الروبيان إلى صلصة الثوم والطماطم.
زيني الجمبري بالبصل الأخضر المقطع شرائح
بالهنى
8 comments:
الفكرخ جديده بس ليه
خواطر شاب غاضب
انت عامل مدونة لية؟
اهلابيك ديما
المدونة رائعة
هو انتي مش بتكتبي في اي حاجه غير الطبخ
مافيشاي مواضيع ممكن تكتبي فيها
فكرة حلوة قوي يا عبورة
تعالي عندي
متجوعيناش لحسن احنا جاعنين
يا نهار ابيض لو ماما عرفت طريق المدونة دي هاتعمل لإقامة عندك
ع العموم فكرة هايلة ان في بوست يبقي مطبخ
تحياتي
تحياتي
اشكرك علي الفكرة...و أيضا علي المحتوي
يمكن لأني مغترب و استيكه في امور المطبخ.. فكرت استفيد من مدونتك...
كفاية بقي كلام...لان فتحتي نفسي و أشعر بالجوع...:)
تحياتي
Post a Comment