المقادير:
¼ كيلو لحم ريش أحمر مقطع صغير
2 بصلة.
3 فصوص ثوم مبشور ناعم.
½ كيلو بامية خضراء.
¼ كيلو طماطم حمراء مقشرة ومفرومة فرما ناعما.
ملعقة طعام معجون طماطم.
ملعقة كزبرة خضراء مفرومة
ملح وليمون حسب الرغبة.
¼ ملعقة فلفل أبيض.
¼ ملعقة كركم.
¼ ملعقة مونوصوديوم.
ملعقة سمن.
طريقة التحضير:
يغسل اللحم غسلا جيدا ويوضع على نار هادئة في طنجرة مع بصلةمقطعة نصفين وفص ثوم وملح وفلفل أبيض.
تقشط الزفرة حين ظهورها ثم تترك على نار هادئة حتى النضج تمامامع مراعاة أن يكون اللحم على حالته متماسك ولا يتكون معه مرق كثير.
عند تمام نضج اللحم تضاف البامية المقطعة إلى نصفين على اللحموالمرقة ويغطى الإناء. في مقلاة صغيرة تحمس البصلة الباقية المقطعة قطع صغيرة في ملعقةسمن وعند الإصفرار يضاف إليها الثوم المفروم والكزبرة الخضراءوالطماطم المفرومة ومعجون الطماطم وباقي البهارات
ثم تضاف هذهالخلطة إلى البامية واللحم وتترك على نار هادئة خمس دقائق أخرىحتى تنضج البامية (بدون تقليب حتى لا تتفتت البامية). يعصر عليها الليمون وتغطى حتى التقديم.
4 comments:
مدونتك حلوة قوى
انا من عشاق الحلويات عموما .. اما الطبيخ و الكلام ده
مش ليا فيه الصراحه الا النواشف فقط
)):
تحياتى
(:
الله الله
بااااامية ولحمة ضاني كمااااااااان
ده انا كده زبونة دايمة
واغرفي ليا بقى طبق مع عيش ناشف وليمون
تسلم ايديك
Blogger Sweet Violet
اهلا بيكى
خليكى فى الحلويات بس الطبخ مهم قمال هتعملى اية مع العريس ههه
تحياتى
Blogger فتافيت
اهلا بيكى
الله يسلمك
بس كدة
اتفضلى احلى اكلة وبالهنا
تحياتى
Post a Comment