Wednesday, April 11, 2007

جمبري بالثوم والصلصة

جمبري بالثوم والصلصةالجمبري بالثوم والكاري من أشهى الأطباق الهندية وأسهلها والذي يمكن تقديمه مع خبز النان الطازج أو الأرز البسمتي الأبيض

المقادير

ملعقتان كبيرتان زيت زيتون
كيلو جمبري
ملعقة كبيرة خل
ملعقة صغيرة معجون ثوم
ملعقة كبيرة معجون طماطم
ملعقتان صغيرتان معجون كاري حار
ثلاثة أرباع كوب دقيق حمص
ربع كوب دقيق عادي
بيضتان.
ثمانية أو عشرة فصوص ثوم
نصف حزمة بصل أخضر
طريقة التحضير


قشري الجمبري ونظفيه ثم اغسليه جيدا وتبليه بالملح والخل ومعجون الثوم

سخني الزيت. أضيفي الثوم المقطع ناعماً، معجون الطماطم، نصف كوب ماء، ملح ومعجون الكاري الحار. اغلي المحتويات برفق لمدة 10 دقائق.

اصنعي عجيناً من ملعقتين كبيرتين من دقيق الذرة، قليل من الماء. ثم قلبي الخليط في صلصة الثوم والطماطم لتصبح سميكة.

اصنعي خليطا من دقيق الذرة، الدقيق المكرر، بيضتين وملح (يضبط مقداره حسب الطعم).

اغمسي الجمبري في خليط البيض والدقيق. اقلي الجمبري قلياً شديداً في الزيت الساخن. أضيفي الروبيان إلى صلصة الثوم والطماطم.

زيني الجمبري بالبصل الأخضر المقطع شرائح

بالهنى

8 comments:

خواطر شاب غاضب said...

الفكرخ جديده بس ليه

ماما عبير said...

خواطر شاب غاضب

انت عامل مدونة لية؟

اهلابيك ديما

عمرو غريب said...

المدونة رائعة

خواطر شاب غاضب said...

هو انتي مش بتكتبي في اي حاجه غير الطبخ
مافيشاي مواضيع ممكن تكتبي فيها

bastokka طهقانة said...

فكرة حلوة قوي يا عبورة
تعالي عندي

الحب انسان حساس said...

متجوعيناش لحسن احنا جاعنين

أحمد العربي said...

يا نهار ابيض لو ماما عرفت طريق المدونة دي هاتعمل لإقامة عندك
ع العموم فكرة هايلة ان في بوست يبقي مطبخ
تحياتي

الربان said...

تحياتي
اشكرك علي الفكرة...و أيضا علي المحتوي

يمكن لأني مغترب و استيكه في امور المطبخ.. فكرت استفيد من مدونتك...

كفاية بقي كلام...لان فتحتي نفسي و أشعر بالجوع...:)

تحياتي